Rama foto digitala poate afisa giga de fotografii imortalizate de tine in vacante, la ptereceri, ori in cele mai frumoase momente ale voastre.

Rama foto digitala poate inlocui cu succes rama foto perete sau rama foto multipla, bineinteles, asta daca nu iti doresti o rama foto personalizata.

Dimensiunea ecranului: in general, produsele de acest gen au o diagonala cuprinsa intre 5 si 15 inch, iar dimensiunile difera de la un produs la celalalt. Alegerea in acest caz depinde foarte mult de planurile tale cu acest produs si de fotografiile pe care vrei sa le afisezi. In acelasi timp, tot la capitolul dimensiune, trebuie luat in considerare si raportul dintre latime si lungime.

Majoritatea aparatelor foto au un raport 4:3, deci rama digitala ar trebuie sa aiba aceeasi dimesiune. Daca alegi o dimensiune a produsului de 16:9, fie presetezi aparatul de fotografiat sa indeplineasca aceasta dimensiune, fie editezi pozele corespunzator, inainte de a le incarca in rama digitala.

Rama foto digitala

Rama foto digitala

Rezolutia: rezolutia absolut minima recomandata pentru o rama de calitate este de 640×480, dar pentru o calitate placuta, minimul recomandat este de 800×600. Cu cat rezolutia este mai mare, cu atat pozele tale vor fi mai clare si usor de observat din orice punct al camerei. Rezolutia este una dintre cele mai importante caracteristici, ea oferind calitatea pozelor si detaliilor din imagine.

Memoria: ramele au fie memorie incorporata, fie posibilitatea de introducere a unui stick de memorie cu ajutorul unui slot USB, sau un slot special pentru carduri. Desigur ca gasesti si o colaborare intre cele doua, de exemplu o rama digitala cu o memorie interna de 512 MB si posibilitatea de a fi suplimentata cu ajutorul unui card de memorie. Tipurile de memorie externa acceptata sunt: SD, SDHC, MMC, microSD si USB. Capacitatea propriu-zisa a ramei digitale, memoria, trebuie sa fie pe masura dorintelor tale, dar si al numarului total de poze.

Sursa de curent: ramele digitale incorporeaza doua tipuri de alimentare cu energie, printr-un transformator conectat la priza, cu baterie sau acumulator. Este indicat sa verifici intai lungimea firului inainte de a-ti face planuri legate de amplasarea noii rame multimedia.

Optiuni suplimentare: unele rame mai performante incorporeaza cateva optiuni suplimentare demne de luat in considerare; poti gasi optiuni de redare audio cu ajutorul unor minidifuzoare si slot (jack) special pentru casti, ceas, calendar sau chiar redare video. Astfel, daca achizitionezi cea mai buna rama foto digitala, poti transforma amintirile intr-un mic spectacol multimedia.

Utilizare: meniul trebuie sa fie usor de inteles si de utilizat. Pentru majoritatea produselor de acest gen, utilizarea inseamna introducerea unui card, selectarea fisierului si redarea imediata a pozelor prezente in fisier. Daca rama contine optiuni suplimentare, meniul va deveni mai complex. Unii producatori ofera si o telecomanda, pentru a putea seta diverse moduri de redare a imaginilor, sau a porni/ opri dispozitivul de la distanta.

Aceste informatii au fost preluate de aici

Daca te intereseaza oferta foto – video te astept in sectiunea speciala